Energielabel

Een energielabel wordt gebruikt om de energieprestatie van elektrische apparaten én gebouwen weer te geven. Sinds 1 januari 2021 is de regelgeving NTA-8800 van kracht. Deze regeling schrijft voor dat energie labels niet op basis van bouwjaar bepaald mogen worden maar dat er een gekwalificeerde adviseur een inspectie op locatie moet uitvoeren. Die adviseur, dat is P&D Advies.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning/bedrijf is en welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. Hierbij is G het slechtste energielabel en A++++ het beste. Een energielabel is 10 jaar geldig.

Tijdens de inspectie worden alle energie-gerelateerde onderdelen van een gebouw gecontroleerd. Denk hierbij aan; muur-, dak- en vloerisolatie, type beglazing, verwarmingsinstallaties, airco’s, zonnepanelen enz. Het pand wordt daarnaast conform NEN-2580 richtlijnen gemeten en alle ruimtes en verliesoppervlakte worden hierin meegenomen. Na inspectie volgt een rapport met het energielabel voor het pand of de woning.

Een energielabel is een nulmeting. P&D Advies levert bij de meting een bedrijfsadvies op maat met drie opties inclusief een doorberekening van kosten en terugverdien opties. Ook het vervolg traject van verduurzaming kan P&D Advies voor u begeleiden. P&D Advies is bevoegd om bestaande en nieuwbouw woningen én bedrijfspanden te keuren conform de NTA-8800 en NEN-2580.


  • Bij verkoop van een woning/ bedrijfspand

Energielabel is verplicht.

  • Bij verhuur van uw woning/ bedrijfspand

Energielabel is verplicht. Ook als uw bedrijfspand in de Holding op de balans staat en deze wordt verhuurd aan de exploitatiemaatschappij.

  • Bij verkoop van een recreatiewoning

Bij de verkoop of verhuur van een recreatiewoning is de verkoper verplicht een geldig energielabel aan de nieuwe eigenaar of huurder aan te bieden. Ook moet het juiste energielabel worden vermelden in advertenties.

  • Kantoorpand en minimaal 100m2 gebruiksoppervlakte

Voor kantoor en bedrijfspanden is energie label C  verplicht vanaf 1 januari 2023. Vanaf 2030 is label A verplicht! P&D Advies raadt eigenaren aan om vanaf nu door te pakken met het verduurzamen van uw pand(en)!

  • Voorkom een boete

Vanaf 1 januari 2024 controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) of panden een energie label hebben. Geen label, dat betekent dat u een boete kunt krijgen:

- particulieren € 435,-
- bedrijven € 870,- 

Voorkom een boete en regel het energielabel op tijd.

Image

Kosten voor een energielabel

Woningen  
Appartement € 305,-
Rijtjeshuis € 305,-
2-onder-1 kap € 305,-
Vrijstaand € 305,-
Toeslag > 150 m2 € 50,-
Bedrijfspanden
Gezien de complexiteit van bedrijfspanden is hier geen standaardprijs voor af te geven. P&D Advies werkt voor bedrijfspanden met een vast uurtarief. Zij spreken dit vooraf met u af.

Bovengenoemde bedragen zijn van toepassingen voor woningen in Den Helder, Julianadorp, Breezand en Anna Paulowna. Voor woningen buiten dit gebied vragen wij contact met ons op te nemen om dit te bespreken.

Uw investeringen betalen zich terug in een hoger energielabel

Bij het verhuren of verkopen van een woning/ bedrijfspand wilt u er zeker van zijn dat de investeringen in isolatie, vernieuwde verlichting, energiezuinige ketels en/of zonnepanelen ook zichtbare waarde krijgen. P&D Advies laat u aan de hand van een kostenberekening zien wat de kosten zijn, welke verduurzaming nodig is en wat dit daarna oplevert aan kostenbesparing en waardestijging van het pand.

Neem contact met ons op.

P&D Advies heeft een eigen team met energieadviseurs, die alle kennis in huis hebben om een zorgvuldige inspectie en een vlotte rapportage te verzorgen. Vaak kunnen we dit al op korte termijn regelen. 

Adresgegevens

Het Arsenaal 40 C
1781 XR, Den Helder

Bereikbaarheid:
ma - vr 08:30 tot 17:00 uur

Tel. 0223 769032
e-mail: info@pendadvies.nl