Energielabel

Een energielabel wordt gebruikt om de energieprestatie van elektrische apparaten, lampen, auto’s en gebouwen weer te geven. Sinds 1 januari 2021 is de regelgeving NTA-8800 in werking getreden. Deze nieuwe regeling schrijft voor dat energielabels niet op basis van bouwjaar bepaald mogen worden maar dat er een gekwalificeerde adviseur een inspectie op locatie moet uitvoeren.

Tijdens deze inspectie worden alle energie-gerelateerde onderdelen van een gebouw gecontroleerd. Denk hierbij aan; muur-, dak- en vloerisolatie, type beglazing, verwarmingsinstallaties, airco’s, zonnepanelen enz. Het pand wordt daarnaast conform NEN-2580 richtlijnen gemeten en alle ruimtes en verliesoppervlakte worden hierin meegenomen. Na inspectie krijgt een rapport met het energielabel voor uw pand/woning. Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig.

Bij verkoop van uw woning/ bedrijfspand

  • Energielabel is verplicht.

Bij verhuur van uw woning/ bedrijfspand

  • Energielabel is verplicht. Ook als uw bedrijfspand in de Holding op de balans staat en deze wordt verhuurd aan de exploitatiemaatschappij.

Kantoorpand en minimaal 100m2 gebruiksoppervlakte

  • Energielabel C verplicht per 1 januari 2023.
    - Ook als dit gebouw door uw eigen onderneming wordt gebruikt en dus niet verhuurd wordt via een Holding.
    - Wij raden aan zo vroeg mogelijk de inventarisatie te laten uitvoeren. Mocht uw pand geen minimaal C-label scoren, dan geven wij advies hoe u dit wel kunt bereiken.

P&D Advies verzorgt inspectie, rapportage en afgifte energielabel

P&D Advies heeft een eigen team met energieadviseurs, die alle kennis in huis hebben om een zorgvuldige inspectie en een vlotte rapportage voor u te verzorgen. Vaak kunnen we dit al op korte termijn voor u regelen.

Wij zijn bevoegd om woningen én bedrijfspanden te keuren conform de NTA-8800 en NEN-2580.

Image

Kosten voor een energielabel

Woningen  
Appartement € 305,-
Rijtjeshuis € 305,-
2-onder-1 kap € 305,-
Vrijstaand € 305,-
Toeslag > 150 m2 € 50,-
Bedrijfspanden
Gezien de complexiteit van bedrijfspanden kunnen wij hiervoor geen standaardprijs afgeven. Wij werken hiervoor met een vast uurtarief en spreken dit vooraf met u af.

Bovengenoemde bedragen zijn van toepassingen voor woningen in Den Helder, Julianadorp, Breezand en Anna Paulowna. Voor woningen buiten dit gebied vragen wij contact met ons op te nemen om dit te bespreken.

Uw investeringen betalen zich terug in een hoger energielabel

Bij het verhuren of verkopen van een woning/ bedrijfspand wilt u er zeker van zijn dat de investeringen in isolatie, vernieuwde verlichting, energiezuinige ketels of zonnepanelen ook zichtbare waarde krijgen. Dit kunnen we laten zien aan de hand van het energielabel.

Boete bij verhuur/verkoop zonder energielabel

Bij de verkoop en/of verhuur van een pand wordt er gecontroleerd of er op het moment van transactie een geldig energielabel geregistreerd staat. Is dat niet het geval dan kunt u een boete krijgen van:

  • particulieren € 435,-
  • bedrijven € 870,- 

Voorkom een boete en regel het energielabel op tijd. Neem contact met ons op.

Adresgegevens

Het Arsenaal 40 C
1781 XR, Den Helder

Bereikbaarheid:
ma - vr 08:30 tot 17:00 uur

Tel. 0223 769032
e-mail: info@pendadvies.nl